TOYOTA ФИНАНС

Toyota C-HR v izvedbi GR Sport je še bolj dinamična in ekskluzivna


• Po Corolli se v izvedbi GR SPORT predstavlja tudi model C-HR, ki ga odlikuje še bolj oster, dinamičen in ekskluziven videz.
• GR SPORT prinaša nova platišča, dekorativne elemente v izvedbi Piano Black in nove dvobarvne kombinacije.
• Vzporedno novi paket opreme C-HIC prinaša unikatne barvne kombinacije zunanjosti, nova platišča in nove materiale notranjosti.
• Zadnja različica varnostnega sistema Toyota Safety Sense vključuje izboljšano zaznavanje peščev in kolesarjev in pomoč pri vožnji skozi križišče.


Toyota C-HR modelnega leta 2021 se s povsem novo različico GR SPORT in novim paketom opreme C-HIC predstavlja v še bolj dinamični in ekskluzivni podobi. Na ta način le še dodatno utrjuje ikonični status modela C-HR v segmentu urbanih športnih terencev.

Dinamični karoserijski križanec C-HR je že ob predstavitvi leta 2016 s svojo ekstravagantno podobo požel izjemno veliko zanimanja in je hkrati izrazito vplival na razvoj segmenta C-SUV.



V letošnjem letu je bilo v Evropi prodanih 120.000 primerkov tega avtomobila, kar predstavlja 10-odstotni delež v segmentu C-SUV. Skupno je bilo v štirih letih samo v Evropi prodanih že več kot 400.000 primerkov tega ultrasodobnega avtomobila.

Sedaj se C-HR predstavlja v še bolj dinamični in ostri različici, ki navdih išče v svetu uspehov ekipe TOYOTA GAZOO Racing. Različica GR SPORT namreč že tako izrazito dinamičnemu modelu C-HR vnaša še več športnosti in prefinjenosti.

Nekoliko več ekskluzivnosti in elegance prinaša paket opreme C-HIC, ki vsebuje nove barvne kombinacije zunanjosti in notranjosti, poleg tega pa še nova 18-palčna platišča in dvobarvno usnjeno oblazinjenje.

Vse različice modela C-HR modelnega leta 2021 so opremljene z najnovejšo izvedbo varnostnega sistema Toyota Safety Sense, ki ponuja še več tehnologij aktivne varnosti, s pomočjo katerih je C-HR še bolj varen in udoben.

C-HR GR SPORT

Zunanjost


Različica GR SPORT že na sprednjem delu izkazuje svoj športni značaj. Zaščitni znak GR SPORT se nahaja na črni podlagi, drugačni pa so tudi okviri luči. Na sredni odbijača se nahajajo dekorativni elementi v izvedbi Piano Black, črno kromiran zračnik in na novo zasnovan sprednji spojler, ki je še bolj agresiven.

S profila dominirajo dekorativni elementi Piano Black, poleg tega pa tudi unikatno zasnovana 19-palčna platišča. Tudi zadnji del krasijo zaščitni znak GR SPORT na črni podlagi in dekorativni elementi v izvedbi Piano Black.



Različica GR SPORT že na sprednjem delu izkazuje svoj športni značaj. Zaščitni znak GR SPORT se nahaja na črni podlagi, drugačni pa so tudi okviri luči. Na sredni odbijača se nahajajo dekorativni elementi v izvedbi Piano Black, črno kromiran zračnik in na novo zasnovan sprednji spojler, ki je še bolj agresiven. S profila dominirajo dekorativni elementi Piano Black, poleg tega pa tudi unikatno zasnovana 19-palčna platišča. Tudi zadnji del krasijo zaščitni znak GR SPORT na črni podlagi in dekorativni elementi v izvedbi Piano Black.

Notranjost

Notranjost je zasnovana z novimi dekorativnimi elementi Cool Silver, sedeži so oblečeni v alkantaro z rdečimi in sivimi šivi, ki simbolizirajo dirkaški duh GR.

Omeniti je treba še perforiran usnjen volan z rdečimi šivi. V podobni kombinaciji je zasnovana tudi prestavna ročica. Posebej zasnovani so tudi pragovi, gumb start/stop in voznikov zaslon. Poleg tega voznika ob zagonu motorja na zaslonu pozdravi posebna grafika s tematiko GR.

Oprema

Različica GR SPORT vključuje tudi zatemnjena stekla, pametni vstop, sprednje luči LED in zložljiva zunanja vzvratna ogledala. Opcijsko je na voljo tudi ogrevanje in električno upravljanje sprednjih sedežev ter izjemen avdio sistem JBL.



Vozniška dinamika

Različica GR SPORT ponuja tudi posebne pnevmatike in trše nastavljeno vzmetenje, ki skupaj izboljšujejo dinamiko avtomobila in mu omogočajo še več dirkaškega značaja. Ob tem pa seveda ohranjajo visoko stopnjo udobja in užitka v vožnji.

Na 19-palčna platišča so nameščene premijske pnevmatike Premium Contact 6 (225/45), ki ziboljšujejo oprijem pri dinamični vožnji skozi ovinke. Pnevmatike so lažje od 18-palčnih in ponujajo enako stopnjo tekalnega upora in emisij CO2.

C-HR C-HIC

Različica C-HIC prinaša nekoliko dodatne elegance in ekskluzivnosti. Med drugim ponuja štiri nove dvobarvne kombinacije in povsem novo barvo Oxide Bronze.

Na voljo so tudi nova 18-palčna 10-kraka platišča. V notranjosti pa navdušuje dvobarvno usnjeno oblazinjenje Orchid/Black, sprednja sedeža sta električno nastavljiva, stropno oblazinjenje je zasnovano v sivi barvi.

Izboljšan varnostni sistem Toyota Safety Sense

Vse različice modela C-HR modelnega leta 2021 so opremljene z zadnjo izvedbo varnostnega sistema Toyota Safety Sense, ki vključuje številne tehnologije za zaznavanje nevarnosti in preprečevanje trkov.

Nekatere nove funkcije so bile dodane sistemu za preprečevanje trka, md njimi je tudi asistenca krmiljenja v sili, ki je povezana z dnevnim zaznavanjem pešcev in asistenco pri vožnji skozi križišče.

Asistenca pri vožnji skozi križišče voznika na nevarnost najprej opozori z zvočnim signalom, po potrebi pa sproži samodejno zaviranje, če voznik zavije levo ali desno, sistem pa zaznava prihajajoči promet ali pešce.



Izboljšan je tudi sistem za ohranjanje voznega pasu, ki pomaga pri ohranjanju vozila na sredini voznega pasu. Če sistem zazna, da vozilo nenadzorovano zapušča vozni pas, bo sprožil asistenco krmiljenja in preprečil zapustitev voznega pasu.

Dodatno je v TSS vključen tudi prilagodljivi tempomat, ki deluje v sodelovanju z prepoznavanjem prometnih znakov. Ta dva sistema delujeta tako, da hitrost prilagodita hitrostnim omejitvam.

Prodaja nove različice C-HR GR SPORT se bo začela predvidoma januarja 2021, C-HR s paketom opreme C-HIC pa bo v salonih predvidoma na voljo že konec tega leta.