e-naročilo na servis BTC e-naročilo na servis VIČ Brezplačno preizkusite Toyoto Ceniki in katalogi Kaizen Toyota Magazin Kontaktirajte nas

RAV4 Plug-in


BOGATO IZROČILO IN DINAMIČNI DVOJNI ZNAČAJ


Prikazane vrednosti emisij osnaževalcev zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi. Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti. Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: www.toyota.si/why-toyota/environment/worldwide-harmonized-light
Zapri
Pokaži pravno obvestilo

Dvojni značaj


RAV4 Plug-in Hybrid združuje našo najbolj napredno hibridno tehnologijo z izjemnimi električnimi zmogljivostmi. Z njimi bo brezemisijska vožnja še daljša in čistejša. Sofisticirana oblika skriva bogato vsebino. Za pogon skrbita četrta generacija hibridne tehnologije in zmogljiva litij-ionska baterija, ki zagotavljata takojšnji pospešek in najboljši doseg v svojem razredu.

Čista moč


Zmogljiv, dinamičen in samozavesten. RAV4 Plug-in Hybrid je zaradi izjemnih zmogljivosti pravzaprav unikat v svojem razredu. Poganjata ga 2,5-litrski pogonski sklop Hybrid Dynamic Force, ki zmore 306 konjskih moči, in pametni štirikolesni pogon AWD-i. Od 0 do 100 km/h pospeši v samo šestih sekundah.

Notranji slog


Prefinjena potniška kabina športnega terenca RAV4 Plug-in Hybrid je kot ustvarjena za tiho in udobno potovanje. Športni usnjeni sedeži in veliko panoramsko strešno okno ustvarjajo vtis udobja, zračnosti in prostornosti. Prtljažni prostor pa ponuja 520 litrov prostornine. Baterija je nameščena tako, da ne vpliva na prostornino prtljažnega prostora.VOŽNJA ELEKTRIČNEGA PRIKLJUČNEGA HIBRIDA1. Kakšna je razlika med samopolnilnim in priključnim hibridom?

Samopolnilni hibrid in priključni hibirdi uporabljata preizkušeno tehnologijo Toyota Hybrid Synergy Drive, a z občutno razliko. Priključni hibridi Toyota imajo baterijo bistveno večje zmogljivosti in večji električni brezemisijski doseg, ki znaša približno 75 km. Polniti jih je mogoče polniti iz zunanjega vira električne energije, kot so domača vtičnica, namenska stenska polnična enota ali javna polnilnica. Ko se baterija izprazni, priključni hibridi Toyota še vedno delujejo v hibridnem načinu. V hibridnem načinu vsi hibridiToyoa brezhibno preklapljajo med dvema viroma energije – učinkovitim bencinskim motorjem in inteligentno samopolnilno hibridno baterijo. To ponuja visoko stopnjo prilagodljivosti, ki je še posebej primerna za daljša potovanja.2. Je vožnja priključnega hibrida tudi zabavna?

RAV4 Plug-in Hybrid je dinamično odziven in zmogljiv ter zagotavlja prijetno izkušnjo vožnje. Zahvaljujoč impresivnemu oprijemu in 306 konjskim močem pospeši od 0 do 100 km/h v samo 6,0 sekundah.

Z nižjimi emisijami CO2 in boljšo učinkovitostjo kot običajni avtomobil z motorjem z notranjim izgorevanjem RAV4 Plug-in Hybrid zagotavlja še večjo ekonomičnost vožnje. Poraba goriva po kombiniranem ciklu znaša 1,0 l/100 km, emisije CO2 pa 22 g/km. Poleg tega RAV4 Plug-in Hybrid ponuja vse prednosti izjmenega pogona – od močnega trenutnega navora do popolnoma tihega notranjega prostora.3. Kolikšen je električni doseg s polno baterijo?

V električnem načinu lahko potujte brez emisij kamor koli in povsod. RAV4 Plug-in Hybrid ima doseg do 75 km (kombinirano) ali do 98 km (v mestu).

V električnem načinu je možno voziti do hitrosti 135 km/h*. Za razdalje, ki so daljše od električnega dosega, RAV4 Plug-in brezhibno preklopi na delovanje kot samopolnilni hibridni avtomobil, ki združuje bencinski pogon in regenerirano energijo.

*Pogojno do zadostne stopnje polnjenja (SOC).4. Kje se lahko polni priključnega hibrida?

Domača vtičnica

RAV4 Plig-in Hybrid lahko polnite prek domače vtičnice (10 A).

Stenska polnilna enote

Hitro in učinkovito polnjenje je možno tudi prek posebne stenske polnilne enote*.

* Če razmišljate o nakupu stenske polnilne enote skupaj z vozilom, se posvetujte s svojim trgovcem.

Javne polnilne postaje

Hitre polnilne postaje so na voljo na ulicah in parkiriščih. Prek aplikacije MyT imate dostop do Toyota Charging Network, ki vas obvešča o prostih polnilnih postajah v vaši bližini.5. Koliko časa traja polnjenje?

Domača vtičnica

Prek domače vtičnice lahko baterijo napolnite v 7,5 ure. Polnite lahko tudi ponoči in tako izkoristite nižjo tarifo električne energije.

Stenska polnilna enote

S pomočjo posebnega kabla in stenske polnilne enote lahko baterijo napolnite v 2,5 ure. Polnjenje lahko upravljate tudi na daljavo prek aplikacije MyT.

Javne polnilne postaje

Tudi na javnih polnilnih postajah lahko baterijo napolnite v 2,5 ure.*

Aplikacija MyT omogoča spremljanje preostanka časa polnjenja, kar je še posebej uporabno pri polnjenju na javnih polnilnih postajah.

* od 0 do 100 %6. Kako je možno maksimizirati učinek vožnje v električnem načinu?

Polnite bolj pogosto.

Vsakodnevno polnjenje omogoča maksimalen užitek vožnje v električnem načinu.

Tekoča vožnja

Optimiziranje sloga vožnje izboljšuje tudi izkoristek električnega načina, poleg tega pa zagotavlja boljše zmogljivosti.

Regenerativno zaviranje

Kinetična energija, ki nastaja pri zaviranju, se izkorišča za polnjenje baterije. Poleg tega se avtomobil intuitivno upočasni, vsakič ko dvignete nogo s stopalke za plin.

Ogrevanje avtomobila pred začetkom vožnje

Potniško kabino lahko ogrejete ali ohladite tudi na daljavo, pri tem pa se zmogljivost baterije ne bo zmanjšala.7. Ali je priključnega hibrida možno voziti, tudi ko je baterija prazna?

Redno polnjenje omogoča veliko prevoženih kilometrov v električnem načinu. A ker ima vaš avtomobil tudi gorivo, sistem preklopi na hibridni način, vsakič ko se baterija izprazni.8. Kakšna je življenjska doba baterija v športnem terencu RAV4 plug-in Hybrid?

Baterije v vozilih Toyota zdržijo celotno življenjsko dobo avtomobila. Vsaka baterija ima jamstvo 5 let ali 100.000 prevoženih kilometrov*. Z rednim servisiranjem in pregedi Hybrid Health Check pa je možno jamstvo podaljšati do 10 let.

* Kar nastopi prej.Naš pravilnik o zasebnosti na spletni strani

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se z uporabo piškotkov strinjate, lahko nemoteno nadaljujete z uporabo spletne strani.