TOYOTA ФИНАНС

Parašportniki leta 2019


Alpska parasmučarka Anja Drev in parastrelec Franček G. Tiršek sta parašportnika za leto 2019.

Toyota je kot globalni partner olimpijskih in paralimpijskih iger v Tokiu 2020 tudi partner Mednarodnega olimpijskega komiteja in Mednarodnega paralimpijskega komiteja ter številnih nacionalnih olimpijskih in paralimpijskih komitejev. V sklopu pobude Mobility For All si prizadeva za zagotavljanje trajnostnih mobilnostnih rešitev, ki bi vsem ljudem omogočale enakopraven dostop do svobode gibanja in premikanja. Prav zaradi tega v paralimpijskih športnikih vidijo ljudi, ki so s svojo izjemno voljo in življenjsko energijo lahko vzor vsem drugim.

Tudi Toyota Adria je izjemno dejavna pri sponzoriranju in podpiranju športa invalidov. Predsednik uprave Kensuke Cučija je sam navdušen navijač slovenskih športnikov invalidov, zato ne zamudi nobene priložnosti za srečanje z njimi. Tudi tokrat se je z veseljem udeležil slovesnosti v Austria Trend Hotelu in podelil bronasta priznanja predstavnikom specialne olimpijade. Toyota Motor Europe je v preteklem letu namreč sklenila tudi 3-letno partnerstvo s Specialnimi olimpijskimi igrami.



Ekipa v showdownu je najboljša ekipa leta 2019
Za najboljšo ekipo leta je bila izbrana ekipa v showdownu, ki je osvojila 3. mesto na svetovnem prvenstvu na Sardiniji.

Anja Drev, parašportnica leta 2019
Parašportnica leta je postala alpska smučarka Anja Drev, ki je na 19. zimski olimpijadi gluhih v Italiji v kombinaciji osvojila 4., v smuku pa 5. mesto.

Franček G. Tiršek, parašportnik leta 2019
Naslov parašportnika leta 2019 je osvojil parastrelec Franček G. Tiršek, dobitnik bronaste medalje na svetovnem prvenstvu v Sydneyju v Avstraliji. Tiršek, ki je član Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske, je laskavi naslov osvojil že petič.



Priznanje za perspektivnega mladega športnika je prejel komaj 16-letni paraplavalec Tim Žnidaršič Svenšek. Med dobitniki bronastega znak je bil tudi uspešni biljardist Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine Matej Brajkovič za osvojeno bronasto medaljo na evropskem prvenstvu, ki je že njegovo deseto odličje z evropskih prvenstev.

»Športniki invalidi so s svojo predanostjo, neutrudno voljo in veseljem do življenja vzor nam vsem. Pri družbi Toyota Adria smo ponosni, da jim lahko pomagamo na njihovi športni in življenjski poti,« je povedal Kensuke Cučija, predsednik uprave družbe Toyota Adria.

Podelitve priznanj se je udeležil tudi Miro Cerar, Toyotin ambasador in vodja slovenske delegacije na OI 2020.