TOYOTA ФИНАНС

TOYOTA PORTJUJE PRIHOD POVSEM NOVEGA MODELA AYGO X.


· Povsem novi kompaktni karoserijski križanec bo unikaten v segmentu A.
· Novi model je zasnovan na osnovi platforme GA-B.
· Prvi model, ki je bil v celoti zasnovan v Evropi.
· Zasnovan in oblikovan v Evropi za evropske kupce. Namenjen je urbani in suburbani uporabi.
· Aygo X bo predstavljen novembra 2021.




Toyota potrjuje skorajšnji prihod povsem novega modela Aygo X, kakor se bo imenoval karoserijski križanec iz segmenta A. Črka X se v njegovem primeru izgovarja kot "cross", s čimer novinec izžareva pripadnost vedno večji skupini karoserijskih križancev znamke Toyota. Hkrati X ohranja svojo zvestobo oblikovalski zasnovi iz leta 2014, ki prav tako izvira iz te črke. Sicer je Aygo že od leta 2005 najbolj dostopen model znamke Toyota. Kupce pa prepriča s svojim mladostnim in zabavnim značajem.

Toyota se je pri snovanju povsem novega modela Aygo X poslužila filozofije, v skladu s katero so avtomobil načrtovali, snovali, razvijali in pripeljali do produkcijske faze v Evropi, natančneje v razvojnem centru, ki deluje pod okriljem Toyota Motor Europe.

Aygo X bo tudi najnovejši model, ki je zasnovan na platformi GA-B nove globalne arhitekture znamke Toyota. Na osnovi te platforme sta nastala tudi novi Yaris, sicer aktualni Evropski avtomobil leta 2021, in novi Yaris Cross.

Kot že rečeno je novi Aygo X v celoti zasnovan v Evropi za evropske kupce. Razvojna ekipa je v procesu snovanja avtomobila opravila obsežno študijo trenutnih in bodočih življenjskih navad v evropskih urbanih in suburbanih okoljih. Na ta način so samozavestno ustvarili kompaktnega karoserijskega križanca, ki ga bodo izdelovali v tovarni Toyota Motor Manufacturing Czech Republic v Kolinu na Češkem.

Povsem novi Aygo X bo predstavljen v začetku meseca novembra.