Sprostite se in uživajte v brezskrbnosti

TOYOTA ФИНАНС

Sprostite se in uživajte v brezskrbnosti

Prilagodljivi tempomat z dometom za polno hitrost

Prilagodljivi tempomat z dometom za polno hitrost sistema Toyota Safety Sense omogoča, da avtomobil ohranja stalno hitrost brez uporabe stopalke za plin in pri tem ohranja predhodno nastavljeno minimalno razdaljo od spredaj vozečega vozila. Če se ta razdalja zmanjša, sistem zmanjša hitrost, da ohrani razdaljo med avtomobilom in spredaj vozečim vozilom, pri čemer uporablja zavore in po potrebi popolnoma zaustavi vozilo. Če se razdalja poveča, avtomobil po potrebi začne pospeševati, dokler promet ne dopušča vrnitve na predhodno nastavljeno potovalno hitrost. V zastojih mora voznik upravljati le volanski obroč, medtem ko sistem poskrbi za ustrezno razdaljo in hitrost. Upoštevajte, da je ta funkcija na voljo samo pri vozilih s samodejnim menjalnikom.
Sistem za predhodno zaznavanje trka

Posodobljeni sistem Toyota Safety Sense zdaj vključuje zaznavanje kolesarjev in zaznavanje pešcev ponoči. Sistem združuje kamero z radarsko tehnologijo za zaznavanje kolesarjev in drugih vozil na cesti, medtem ko posodobitev omogoča tudi zaznavanje pešcev ob pomanjkanju svetlobe. Če se zazna nevarnost trka, se aktivirajo zvočna in vizualna opozorila za voznika. Če se voznik ne odzove, se samodejno vklopijo zavore. Tudi, če voznik uporabi zavore, sistem dodatno poveča zavorno silo, da prepreči ali omili trk.
Asistent za ohranjanje voznega pasu

Asistent za ohranjanje voznega pasu s tipalom kamere in radarjem za milimetrski izračun valovne dolžine uporablja oznake voznih pasov na cesti ali pot vožnje spredaj vozečega vozila, da oceni svoj položaj na cesti. Če vozilo nenamerno začne zanašati s sredine voznega pasu, se aktivira pomoč pri krmiljenju, ki popravi smer vožnje. Upoštevajte, da je sistem mogoče uporabljati samo, ko sta vklopljena sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu in prilagodljivi tempomat z dometom za polno hitrost, in da je ta funkcija na voljo samo pri vozilih s samodejnim menjalnikom.Sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu z nadzorom krmiljenja

Sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu v sklopu sistema Toyota Safety Sense z uporabo kamere za zaznavanje oznak cestišča pred vozilom voznika opozori z zvočnimi in vizualnimi opozorili, če vozilo začne zapuščati vozni pas brez aktiviranja smernika. Nadzor krmiljenja uporabi ustrezno silo za popravek v primeru nenamernega zapuščanja voznega pasu.
Samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa

Samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa je zasnovano za optimiziranje vidljivosti med nočno vožnjo za vse udeležence v cestnem prometu. Kamera na vzvratnem ogledalu zaznava luči nasproti vozečih vozil in hkrati zaznava svetlost uličnih svetilk. Samodejno preklaplja med dolgimi in kratkimi lučmi ter s tem vozniku omogoča, da se popolnoma osredotoči na cesto in varnost.
Asistent za prepoznavanje prometnih znakov

Asistent za prepoznavanje prometnih znakov v sklopu sistema Toyota Safety Sense spremlja prometne znake pred vami ter prikazuje uporabne informacije, npr. trenutno omejitev hitrosti ali omejitve prehitevanja, na preglednem barvnem zaslonu TFT v kokpitu. Sistem vas tudi vizualno in zvočno opozori, če ne upoštevate prometnih znakov.