TOYOTA ФИНАНС

Popolna brezskrbnost

Glede na tempo življenja je dobro vedeti, da bomo poskrbeli za vas.

Sistem za zaznavanje trka z zaznavanjem pešcev

Sistem za zaznavanje trka s posebnimi kamerami in radarji podnevi in ponoči zaznava druga vozila in pešce. Če sistem zazna nevarnost trka, voznika opozori z zvočnim in vidnim signalom. Če voznik ne ukrepa pravočasno, sistem sproži samodejno zaviranje in tako prepreči oziroma omili trčenje. Tudi če se voznik pravočasno odzove, mu sistem pomaga s povečanjem pritiska v zavornem sistemu. Poleg vozil sistem ponoči zaznava pešce, podnevi pa tudi kolesarje.
Sistem samodejnega parkiranja

Sistem s pomočjo ultrazvočnih tipal samodejno manevrira na izbrano parkirno mesto med dvema voziloma ali za enim. Hitrost vzvratne vožnje nadzorujete s pomočjo samodejnega zaviranja, ki preprečuje ali zmanjšuje nevarnost trka pri majhnih hitrostih.
Funkcija opozarjanja na prečni promet zadaj (s samodejnim zaviranjem)

Funkcija opozarjanja na prečni promet zadaj (RCTA) omogoča varno vzvratno vožnjo s parkirnega mesta, saj zaznava druga vozila, ki se približujejo vašemu območju mrtvega kota. Uporablja radar za milimetrski izračun valovne dolžine ter vas opozori z zvočnim signalom in utripajočima indikatorjema na zunanjih ogledalih. Če voznik ne zavira pravočasno, se zavore samodejno aktivirajo, da preprečijo ali omilijo trk.Samodejno prilagajanje snopa luči

Samodejno prilagajanje snopa luči optimizira vidnost ponoči. Kamera zaznava nasproti vozeča se vozila in v trenutku dolgi snop preklopi v zasenčenega in tako prepreči zaslepljevanje voznika nasproti vozečega vozila. Sistem zaznava tudi svetlobo ulične razsvetljave.
Sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu z nadzorom krmiljenja

Sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu v sklopu sistema Toyota Safety Sense z uporabo kamere za zaznavanje oznak cestišča pred vozilom voznika opozori z zvočnimi in vizualnimi opozorili, če vozilo začne zapuščati vozni pas brez aktiviranja smernika. Nadzor krmiljenja uporabi ustrezno silo za popravek v primeru nenamernega zapuščanja voznega pasu.
Zaznavanje prometnih znakov

Sistem s posebnimi detektorji zazna prometne znake in jih prikaže na voznikovem zaslonu. Voznika tudi opozarja, če ne vozi po trenutnih prometnih omejitvah.