Nova Corolla in RAV4 sta na varnostnem preizkusu Euro NCAP dobila pet zvezdic

TOYOTA ФИНАНС

Nova Toyota Corolla in RAV4, ki sta bila predstavljena na začetku tega leta, sta na varnostnem testu Euro NCAP dosegla maksimalno oceno. Oba modela sta bila na novem, še bolj zahtevnem in kompleksnem testu ocenjena s petimi zvezdicami.

• Nova Toyota Corolla in RAV4 sta na varnostnem testu Euro NCAP 2019 dobila pet zvezdic. 
• Največ zaslug za odličen rezultat ima Toyotina nova globalna arhitektura. Corolla je izdelana na podlagi platforme GA-C, RAV4 pa GA-K. 
• Vse različice Corolle in RAV4 so standardno opremljene z novo različico varnostnega sistema Toyota Safety Sense 2. 
• Varnost je osrčje delovanja korporacije Toyota.


Corolla in RAV4 sta odlične rezultate dosegla v vseh štirih kategorijah preizkusa (poglejte tabelo). Toyota Corolla in RAV4 sta se odlično izkazala v preizkusnem trku. To je odraz temeljne trdnosti in moči šasije in kabine, ki sta pri obeh modelih zasnovani na podlagi platforme TNGA. Oba avtomobila sta na strateških točkah opremljena z jeklenimi okrepitvami, poleg tega pa imata tudi posebne absorpcijske kanale, ki zmanjšujejo delovanje sil ob trku in jih usmerjajo stran od potniške kabine.


/


Zaveza korporacije Toyota, da bo napredna varnostna tehnologija demokratično dostopna vsem uporabnikom, se kaže tudi pri obeh novih modelih. Vse različice modelov Corolla in RAV4 so namreč standardno opremljene z novo generacijo varnostnih sistemov Toyota Safety Sense 2. Ta paket vključuje sistem za zaznavanje trka z zaznavanjem pešcev in kolesarjev (PCS), prilagodljivi radarski tempomat (ACC), ohranjanje voznega pasu (LDA), samodejno prilagajanje snopa luči (AHB) in zaznavanje prometnih znakov (RSA).


Corolla in RAV4 sta osvojila maksimalno število točk tudi pri testu sistema za zaznavanje trka, saj sta se avtomobila pri nizkih mestnih hitrostih vedno izognila trku. Odlično sta se izkazala tudi na avtocesti. Ko sta se približevala počasneje vozečemu se vozilu, sta se vedno izognila trku. Ko sta se približevala vozilu, ki je stalo na mestu, pa sta se trku izognila v večini primerov, v preostalih pa je sistem omilil trčenje. 


Kot odličen se je pokazal tudi sistem za zaznavanje pešcev in kolesarjev, saj se je izognil trku v vseh razmerah testiranja, podnevi in ponoči.


Ti odlični rezultati so jasen dokaz Toyotine zavezanosti prometni varnosti. Toyota postavlja varnost v osrčje svojega delovanja, ki temelji na snovanju čedalje boljših avtomobilov. Toyota si prizadeva za demokratičen dostop do varnostnih sistemov, zato asistenčni sistemi niso na voljo le pri nekaterih modelih ali pri boljših paketih opreme, temveč so prav vsi aktualni modeli standardno opremljeni z varnostnimi sistemi Toyota Safety Sense.