TOYOTA ФИНАНС

Toyota T-Mate: novo ime za napredne varnostne in asistenčne sisteme znamke Toyota.


· Toyota T-Mate, je novo ime za paket naprednih varnostnih in asistenčnih sistemov znamke Toyota (ADAS).
· Novo ime je odsev razvoja različnih sistemov, ki v vozilih varujejo voznika, potnike in druge udeležence v prometu.
· Toyota T-Mate promovira varnostne in asistenčne tehnologije ADAS na bolj oseben in dosegljiv način ter jih predstavlja kot konstantne voznikove partnerje.

Toyota se je že zdavnaj zavezala zagotavljanju najvišjih varnostnih standardov v svojih vozilih. Hkrati pa nenehno iščejo načine za uporabo novih tehnologij za preprečevanje nesreč in izboljševanje zaščite voznika, njegovih potnikov in drugih udeležencev v prometu. S tem pristopom so ustvarili novo generacijo naprednih sistemov za pomoč vozniku, ki igrajo vedno večjo vlogo pri zagotavljanju varnejše vožnje in so znani tudi pod kratico ADAS (Advanced Drivers Assistance Systems).

S paketom Toyota T-Mate, kakor se glasi novo ime za varnostne in asistenčne sisteme, pa še dodatno širi in utrjuje svojo zavezo vsesplošni prometni varnosti.

Paket pokriva širok nabor sistemov, zasnovanih za izboljšanje varnosti v številnih voznih situacijah, od natančnega parkiranja do vožnje po mestnih ulicah in avtocestah.

Evolucija varnostnih tehnologij temelji na vedno pogostejši uporabi senzorjev, radarjev in kamer, ki nenehno spremljajo delovanje vozila in prometno dogajanje okoli njega. Voznika opozarjajo na morebitne nevarnosti in po potrebi aktivirajo zaviranje v sili, ponudijo asistenco pri krmiljenju, dodajanju in odvzemanju plina ter na ta način nudijo pomoč pri preprečevanju nesreč ali blaženju njihovih posledic.

Paket Toyota T-Mate je odraz resnične predanosti prometni varnosti in pomeni pomemben korak na poti v prihodnost, ki se intenzivno spogleduje z avtomatiziranimi in samovozečimi vozili.

Toyota novo ime izkorišča tudi za seznanjanje uporabnikov z vsemi prednostmi, ki jih prinašajo varnostne in asistenčne tehnologije ADAS. Z njihovo pomočjo so vozila Toyota nekakšni zvesti partnerji, ki v vsaki situaciji skrbijo za voznika, potnike in druge udeležence v prometu.

T-Mate združuje sisteme Toyota Safety Sense z drugimi aktivnimi sistemi za pomoč pri vožnji in parkiranju. Z njimi olajšuje vožnjo in povečuje varnost, poleg tega pa varuje vse potnike v vozilu in druge udeležence v prometu.

Nenehen razvoj naprednih varnostnih sistemov, ki jih Toyota uporablja v celotnem portfelju svojih vozil, potrjuje zavezanost znamke k povečevanju varnosti in zmanjševanju števila nesreč.

V skladu s to filozofiju uvedba imena T-Mate sovpada s predstavitvijo najnovejše generacije varnostnih sistemov Toyota Safety Sense, ki vsebuje številne inovacije in izboljšave.

Sistem za preprečevanje trka zdaj prvič ponuja nadzor pospeševanja pri nizki hitrosti in pomoč pri vožnji skozi križišče pa tudi izboljšano zaznavanje prihajajočega prometa in pomoč pri zavijanju v križišču.

Druge nove funkcije Toyota Safety Sense vključujejo posodobitve sistema za zaviranje v sili (EDSS) in posodabljanje prek zraka, ki omogočajo, da je v avtomobilu vedno na voljo najnovejša različica programske opreme.

Toyota T-Mate se razlikuje glede na funkcije, ki so na voljo za določen model avtomobila.

Novi paket bo predstavljen z marketinško kampanjo, katere glavna akterka je empatična deklica v skupini prijateljev, ki vedno priskoči na pomoč v kočljivih situacijah. Je pametna, hitro razmišlja in je vedno na voljo za pomoč. Tako kot T-Mate.

Novo krovno ime bo na evropskih trgih uvedeno vzporedno s prihodom novih modelov.