TOYOTA ФИНАНС

Toyota tudi v Sloveniji z lastno finančno hišo


21. september 2021 je za družbo Toyota Slovenija velik dan. Lansirali so lastno finančno hišo Toyota Tsusho Leasing d.o.o.

Za korporacijo Toyota pomeni zagotavljanje lastnih finančnih storitev pomemben kamenček v mozaiku preobrazbe iz klasičnega proizvajalca avtomobilov v dobavitelja trajnostne mobilnosti in z njo povezanih storitev.

Na evropskem trgu Toyota svoje finančne storitve ponuja že v 20 državah. Zdaj se jim kot enaindvajseta pridružuje tudi Slovenija.

"Tovrstne storitve nam bodo zagotovo pomagale pri uresničevanju našega temeljnega cilja. Želimo si namreč postati najboljši ponudnik mobilnosti v Sloveniji. Naše ambicije so jasne in visoke. Do leta 2024 se želimo na neto trgu uvrstiti med najboljšo trojico, želimo doseči več kot 50-odstotno penetracijo produktov Toyota Financial Services, predvsem pa želimo, da bi bilo več kot 90 odstotkov naših strank popolnoma zadovoljnih z našimi produkti in storitvami," je povedal Gregor Mauko, direktor družbe Toyota Slovenija.

"Pri odločitvi, da začnemo ponujati svoje finančne storitve nas je vodila jasna vizija. V procesu transformacije navad kupcev, ki prehajajo s klasičnega lastništva v uporabo vozil, želimo postati vodilna družba za lizing na slovenskem avtomobilskem trgu. Svojim strankam želimo ponuditi sodobne in atraktivne produkte, hkrati pa bomo ves čas skrbeli tudi za njihovo vsesplošno zadovoljstvo. Ob vsem tem bomo skrbeli tudi za izobraževanje prodajnega osebja v naši prodajni mreži. Med svoje storitve bomo vključevali tudi družbeno koristne projekte," je povedal Sašo Raosavac, direktor podjetja Toyote Tsusho Leasing.

"Avtomobilska industrija se spreminja z veliko naglico. Spremembe in novosti se dogajajo vsak dan, vsako minuto in vsako sekundo. Spreminjajo se navade kupcev, spreminja se odnos ljudi do lastništva avtomobilov. Tudi Toyota, ki je svojo zgodovino začela kot izdelovalka statev in pozneje postala proizvajalka avtomobilov, se seveda prilagaja tem spremembam in postaja predvsem mobilnostno podjetje. Zavedamo se, da naši tekmeci niso le drugi avtomobilski proizvajalci, temveč tudi podjetja, ki se ukvarjajo z različnimi oblikami souporabe in najema vozil. Zato smo se odločili tudi v Sloveniji ustanoviti svoje podjetje, ki bo kupcem naših vozil ponujalo njim prilagojene finančne storitve. Do zdaj smo odlično partnersko sodelovali z nekaterimi ponudniki finančnih storitev. Kljub temu pa želimo svoje stranke postaviti v središče dogajanja ter se povsem posvetiti njihovim željam in potrebam, ki jim bodo prilagojene tudi naše storitve," je povedal Kensuke Tsuchiya, predsednik družbe Toyota Adria.

"Toyota svoje finančne storitve ponuja že v 20 evropskih državah in zelo se veselimo, da je Slovenija postala enaindvajseta. Eden glavnih razlogov za ustanovitev svojega podjetja za zagotavljanje finančnih storitev je pristop Toyota One, ki temelji na našem prepričanju, da moramo svojim kupcem zagotavljati celoten spekter storitev, ki so jim na voljo na enem mestu. Le tako lahko dosežemo velik delež popolnoma zadovoljnih strank, za katere si želimo, da bi vse življenje ostale zveste znamki Toyota," je povedal Martin Muessner, podpredsednik Toyota Financial Services Europe.

Toyota bo na slovenskem trgu ponudila pisano paleto storitev za zasebne in poslovne uporabnike. Na voljo bodo finančni lizing s preostankom vrednosti Toyota Easy, operativni lizing z vključenimi rednimi servisi, lizing s polno storitvijo in možnostjo izbire obsega teh storitev, klasični finančni lizing do sedem let ter financiranje vozil iz zaloge in promocijskih vozil. Vse storitve bodo na voljo za nova in tudi rabljena vozila.

Na neki način je ustanovitev svojega podjetja za finančne storitve utelešenje izjave Akia Tojode, predsednika Toyote Motor Corporation: "Avtomobilska industrija je vstopila v dobo globoke preobrazbe, ki se zgodi na vsakih sto let. Začela se je odločilna bitka, v kateri ne gre več za zmagovalce in poražence, temveč za preživetje."

Ustanovitev podjetja je v celoti financirala družba Toyota Tsusho Corporation, sestrska družba Toyote Motor Corporation. V Sloveniji bo podjetje za zdaj nastopalo pod imenom Toyota Tsusho Leasing, d. o. o., ponujalo pa bo finančne storitve, ki bodo prilagojene posebnostim slovenskega trga in tudi slovenskih kupcev.


Na fotografiji od leve proti desni:
Kensuke Tsuchiya, predsednik Toyota Adria
Martin Muessener, podpredsednik Toyota Financial Services Europe
Sašo Raosavac, direktor Toyota Tsusho Leasing
Gregor Mauko, direktor Toyota Slovenija