MyT more info

TOYOTA ФИНАНС

POIŠČI MOJ AVTOMOBIL

 • Prek aplikacije MyToyota ali portala MyToyota lahko preverite zadnjo lokacijo vašega vozila Toyota. Glede na model vašega vozila Toyota se lokacija pridobi na podlagi zadnje geolokacijske podatkovne točke, prejete iz vašega vozila v času, ko ste zadnjič izklopili vžig svojega vozila  ali s pomočjo lokacije v živo.
 • Na zemljevidu si lahko vizualizirate lokacijo svojega parkiranega vozila skupaj s točnim naslovom lokacije (če je na voljo) in časom, ko je vozilo ostalo na tej lokaciji. Lahko aktivirate navigacijo, ki vas bo vodila do vašega vozila. To lahko storite prek vašega računa MyToyota ali prek drugih aplikacij (na primer Apple Maps, Google Maps itd.).
 • Če je vaše vozilo Toyota opremljeno z napravo, ki omogoča dostop in uporabo storitve dostopa do interneta, se lokacija vašega vozila Toyota med vožnjo pogosto prenaša, kar vam omogoča, da lokacijo svojega vozila v živo delite z drugimi. Nastavitev skupne lokacije v živo vam omogoča, da izberete kontaktne osebe, s katerimi želite deliti svojo lokacijo in za koliko časa. Za omogočanje te funkcije se lahko uporabi vaša identifikacija, ki jo uporabljate na socialnih omrežjih.


POŠLJI V AVTO

 • Če je vaše vozilo Toyota opremljeno s povezano avtomobilsko navigacijsko enoto, lahko v aplikaciji MyToyota načrtujete svojo pot po želji in jo nato pošljete v svoje vozilo Toyota. Nastavite lahko načrtovani čas začetka ali ciljni čas prihoda. Izračun poti bo predvidel verjetne prometne razmere v tistem času in ustrezno navedel čas potovanja. Potovanja, ki ste jih poslali, lahko pregledate, jih uredite in znova pošljete v svoje vozilo Toyota. Na poti do cilja lahko dodate izbirne lokacije, ki vas zanimajo. Dodatne informacije o povezavi in delovanju vaše avtomobilske navigacijske enote so na voljo v uporabniškem priročniku vašega vozila Toyota ali na portalu MyToyota.


AVTO DO VRAT

 • Če je vaše vozilo Toyota opremljeno s povezano avtomobilsko navigacijsko enoto, bo aplikacija MyToyota predlagala, da vas vodi do cilja, ki ste ga nastavili v avtomobilski navigaciji, potem ko zapustite vozilo. Ta storitev temelji na razliki med lokacijo vašega cilja in lokacijo vašega parkiranega vozila Toyota. Z drugimi besedami, če svojega vozila Toyota niste mogli parkirati blizu cilja, ki ste ga nastavili v navigaciji, lahko nadaljujete z vodenjem prek aplikacije MyToyota, da dosežete končni cilj (na primer peš). Po želji lahko nadaljujete z navigacijo iz drugih mobilnih aplikacij. Obdelali bomo lokacijo vaše končne ciljne lokacije in lokacijo vašega (parkiranega) vozila Toyota. Dodatne informacije o povezavi in delovanju vaše avtomobilske navigacijske enote so na voljo v uporabniškem priročniku vašega vozila Toyota ali na portalu MyToyota.


ANALITIKA VOŽNJE

 • Prek aplikacije MyToyota ali portala MyToyota si lahko ogledate zapise o svojem slogu vožnje, ki so ustvarjeni na podlagi podatkov o geolokaciji, G-senzorjih, kilometrini in porabi goriva. Ti zapisi bodo na voljo za vsako potovanje. Vsako posamezno vožnjo lahko označite kot »zasebno« ali »poslovno« in ustvarite poročilo, v katerem si lahko ogledate dogodke, kot sta na primer močno zaviranje in močno pospeševanje, z njihovim časom in lokacijo.


OPOMNIKI ZA REDNE SERVISNE PREGLEDE

 • Na podlagi podatkov o prevoženih kilometrih vašega vozila Toyota vas bomo obvestili o prihajajočih vzdrževalnih ali servisnih pregledih. Ti opomniki se lahko razlikujejo glede na posamezne trge. Ko prejmete opomnik, se boste lahko dogovorili za termin pri pooblaščenem prodajalcu po vaši izbiri. Priporočamo, da prek svojega računa MyToyota določite želenega pooblaščenega prodajalca. V primeru, da zamudite prvi opomnik, vam lahko pošljemo še enega.
 • Še vedno ste odgovorni, da svoje vozilo Toyota v zahtevanih intervalih pripeljete na vzdrževalni ali servisni pregled. Dejstvo, da nudimo to storitev in obveščamo povezane opomnike, vas ne odvezuje te odgovornosti.


ZAŠČITA BATERIJE

 • Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo Toyota, bo aplikacija MyToyota prikazala stanje napolnjenosti vaše 12-voltne zagonske baterije. V primeru, da se stanje napolnjenosti zmanjša na raven, ki lahko prepreči zagon vašega vozila Toyota, se v aplikaciji MyToyota prikaže opozorilno sporočilo.


POMOČNIK PRI NESREČI

 • Ta storitev bo na voljo glede na vrsto povezane avtomobilske naprave, ki je nameščena v vašem vozilu Toyota. Če je ta storitev na voljo za vaše vozilo Toyota, bodo določeni senzorji, povezani s povezano avtomobilsko napravo, spremljali udarce na vaše vozilo Toyota. Če vpliv preseže vnaprej določen prag resnosti, bomo o tem vplivu obveščeni. Informacije, povezane z »nesrečo«, se lahko delijo z vašim lokalnim dobaviteljem Toyota Roadside Assistance (RSA), ki vas lahko kontaktira, da vam ponudi pomoč, glede na podrobnosti o resnosti vaših podatkov o nesreči in na podlagi njihovih lokalnih pravilnikov. RSA bo stopila v stik z vami z uporabo vaših osebnih podatkov, ki so dostopni v vašem računu MyToyota. Glede na lokalno politiko RSA se lahko obrnete tudi na kontaktne osebe za nujne primere (če obstajajo), navedene v vašem računu MyToyota. Če RSA ne more doseči vas (na primer, ker se ne bi mogli odzvati) ali vaših kontaktnih oseb za nujne primere, lahko RSA glede na svojo lokalno politiko in resnost nesreče vključi nujno pomoč ali policijo. Vi in vaši kontakti za nujne primere imate vedno možnost, da sprejmete ali zavrnete pomoč RSA.
 • Ne nudimo nobenega jamstva glede razpoložljivosti ali kakovosti kakršne koli oblike nujne pomoči, ki vam jo lahko nudimo. Niti RSA niti TME nista odgovorna za morebitno nevključitev nujne pomoči ali policije ali za kakršno koli zamudo ali napako pri tem.
 • Upoštevajte, da če aktivirate »način zasebnosti« prek aplikacije MyToyota ali svojega računa MyToyota in nam na ta način preprečite uporabo geolokacije vašega vozila, ne bomo mogli locirati vašega vozila in ta storitev ne bo delovala. Za več informacij o načinu zasebnosti glejte pogoje uporabe povezanih storitev in obvestilo o zasebnosti povezanih storitev.
 • V določenih okoliščinah bo aktivirana funkcija obveznega klica v sili. Upoštevajte, da bo vaše vozilo samodejno obvestilo reševalne službe v državi, kjer se nahaja. To se zgodi v primeru trka, ki sproži sprožitev zračne blazine. To ureja uredba EU o »eCall« (Uredba (EU) 2015/758 Evropskega parlamenta in Sveta Evrope z dne 29. aprila 2015) ali njen lokalni ekvivalent zunaj Evropske unije, kjer je to primerno.
   

OPOZORILNE LUČKE

 • Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo Toyota, vas lahko aplikacija MyToyota opozori na določene opozorilne signale, prikazane v vašem vozilu Toyota. Ti opozorilni signali razlagajo pomen opozorilnih lučk, ki so prikazane na armaturni plošči/kombimetru vašega vozila, vendar jih ne odpravljajo. Kot voznik ostajate ves čas odgovorni za ukrepanje v primeru, da zasveti katera izmed opozorilnih lučk v vašem vozilu.
 • Ti opozorilni signali bodo posredovani omrežju znamke Toyota, da vam zagotovijo podporo in pomoč, če je potrebno popravilo. S soglasjem, danim Toyoti in aplikaciji MyToyota, boste imeli možnost, da se odločite, ali želite biti v stiku z vami ali ne. Upoštevajte, da Toyota in Toyota Network ne nudita nobenega jamstva za proaktivni stik z vami v primeru opozorilne lučke. Te storitve se razlikujejo od regije do regije, prav tako njihovi razpoložljivost in pokritost. V primeru opozorila vedno sledite navodilom v uporabniškem priročniku za posebna navodila.


NIVO GORIVA

 • Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo Toyota, bo aplikacija MyToyota prikazala količino goriva, ki je na voljo v rezervoarju vašega vozila. Preostala količina goriva je izražena v odstotkih skupne prostornine goriva. Navedena raven goriva temelji na zadnjih podatkih senzorja merilnika goriva, prejetih iz vašega vozila v času, ko ste nazadnje izključili kontakt. Posledično lahko pride do neskladja med nivojem goriva, prikazanim v aplikaciji MyT, in nivojem goriva, prikazanim na instrumentni plošči vašega vozila Toyota. Lahko pride tudi do manjših neskladij, odvisno od okolja, v katerem je parkirano vaše vozilo Toyota (na primer zunanja temperatura, nagib ...). Vedno se obrnite na prikaz merilnika goriva na instrumentni plošči vašega vozila. Toyota ne prevzema nobene odgovornosti v primeru nepopolnih ali netočnih informacij, prikazanih v aplikaciji MyT.


NASVETI ZA OPTIMALNO HIBRIDNO VOŽNJO

 • Ta storitev ponuja podatke o učinkovitosti izrave hibridnega sistema. Podatki so opravljeni na podlagi ključnih hibridnih indikatorjev, kot sta na primer čas v električnem načinu in rezultat določenega voznika.
 • Ti zapisi bodo na voljo za vsako potovanje. Vsako potovanje je prikazano na zemljevidu. Na voljo so podatki o vaši vožnji v električnem načinu, poleg tega pa tudi druge vozniške navade, kot so  pospeševanje, zaviranje in konstantna hitrost. Na podlagi teh podatkov so na voljo nasveti,  ki pomagajo zmanjšati porabo goriva. Prav tako lahko dostopate do svojih združenih podatkov in preprosto spremljate evolucijo izkoristka vašega hibridnega pogona.


UPRAVLJANJE NA DALJAVO


Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo Toyota, bo aplikacija MyToyota prikazala nivo baterije in preostali doseg vašega priključnega hibrida ali električnega vozila.

Preostali doseg je prikazan v kilometrih, vendar se lahko razlikuje od dosega, prikazanega v avtomobilu. Vedno upoštevajte oznako baterije na armaturni plošči vašega vozila.

Toyota ne prevzema nobene odgovornosti v primeru nepopolnih ali netočnih podatkov, prikazanih v aplikaciji MyT. Poleg tega vam ta storitev omogoča, da na daljavo načrtujete polnjenje vašega avtomobila.

Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo Toyota, boste lahko prek aplikacije MyT svoje vozilo na daljavo ogreli ali ohladili. Glede na model vašega vozila boste morda lahko na daljavo nastavili želeno temperaturo, zagnali odmrzovanje sprednjega ali zadnjega vetrobranskega stekla ter nastavili enega ali več urnikov za ogrevanje ali hlajenje vašega avtomobila.

Ko uporabljate storitve daljinskega upravljanja, zagotovite, da:

 • Vozilo je popolnoma imobilizirano, vi pa ste preverili varnost okolice vozila. Prepričajte se, da v vozilu ni ljudi ali živali.
 • Ne uporabljajte sistema, če je pokrov motorja odprt ali ko je vozilo parkirano v zaprtih prostorih brez prezračevanja.
 • To storitev uporabljajte le, kadar je to potrebno. Bodite spoštljivi do okolja in čim bolj zmanjšajte prekomeren hrup ali onesnaževanje zraka.

Vedno upoštevajte lokalne in državne zakone, ki bi lahko omejili uporabo teh storitev na vašem območju (na primer: nekatere občine in naravni parki).


OMREŽJE JAVNIH POLNILNIC TOYOTA

 • Toyota Charging Network vam lahko omogoči dostop do enega izmed največjih evropskih polnilnih omrežij. Poiskali boste lahko polnilne postaje in si ogledali podrobnosti o vsaki polnilni postaji, kot so razpoložljivost v realnem času, hitrost polnjenja in vrste vtičnic.
 • Ob naročnini lahko dodatno pridobite podatke o ceni, lahko odklenete polnilno postajo s svojo aplikacijo ali RFID kartico in začnete s polnjenjem. Ob koncu vsakega meseca boste prejeli mesečni račun za vsa opravljena polnjenja.
 • Za zagotavljanje te storitve lahko uporabimo zunanje partnerje in nekateri osebni podatki, kot so VIN (identifikacijska številka vozila), ID uporabnika, ID pogodbe in datum začetka, bodo preneseni na naše partnerje. Omrežje polnilnic Toyota je na voljo v sodelovanju z našimi tehničnimi partnerji in je predmet dodatnih določil in pogojev ter obvestila o zasebnosti, dostopnih na [https://www.Toyota-Charging-Network.eu (za TOYOTA) / https://www. .lexus-charging-network.eu/web/lexus-global (za LEXUS)].
   

ZAVAROVANJE NA OSNOVI UPORABE IN POLNO HIBRIDNO ZAVAROVANJE

 • Zavarovanje na podlagi uporabe (UBI) in polno hibridno zavarovanje (FHI) sta produkta avtomobilskega zavarovanja, ki ju zagotavlja zavarovalnica prek Toyota Insurance Management SE, kjer zavarovalna premija temelji na podatkih o vožnji, ki jih ustvari zavarovanec in morebitni voznik, na podlagi pospeševanja, zaviranja, hitrosti vožnje in drugih podatkov.
 • Ob vpisu v UBI ali FHI bodo podatki o vožnji poslani zavarovalnici v vlogi upravljavca podatkov za izpolnitev pogodbe.
 • Pogodbi UBI in FHI sta ločena produkta od MyT, ki ju je mogoče naročiti pri zavarovalnici prek posrednika Toyota Insurance Management SE in sta predmet posebnih pogojev, sprejetih v trenutku naročnine.

 • Po naročnini na pogodbe UBI ali FHI bodo statusi potovanj skupaj z izračunanim rezultatom vožnje na voljo v aplikaciji MyT. Zaradi jasnosti in pregledonosti je funkcija vizualizacije ločena storitev, ki je popolnoma neobvezna in ne vpliva na veljavnost ali uporabo pogodbe UBI ali FHI, v kateri lahko uživate brez uporabe aplikacije MyT ali računa MyT. Za dodatne informacije obiščite povezavo.


STANJE AVTOMOBILA

Prek aplikacije MyToyota lahko takoj preverite stanje svojega vozila. Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo Toyota, bo aplikacija MyT prikazala podatke o stanjau vrat, stekel, pomične strehe, prtljažnika, luči in pametnega ključa, ki ga pustite v avtomobilu.

Obvestilo lahko prejmete 4 minute po izklopu vžiga. S tem vas obveščamo, če je karkoli neobičajnega glede statusa avtomobila (funkcija potisnega obveščanja mora biti omogočena v nastavitvah pametnega telefona). Morda boste prejeli eno ali več naslednjih obvestil:

 • Odprta okna: odprtih je eno ali več oken.
 • Vrata odklenjena: če so katera od vrat odklenjena.
 • Odprta pomična streha: če je pomična streha odprta.
 • Prižgane luči: če prednje ali zadnje luči še vedno svetijo.


ZAKLENI/ODKLENI

Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo Toyota, lahko prek aplikacije MyToyota z le nekaj kliki na daljavo zaklenete ali odklenete svoje vozilo.

Upoštevajte, da avtomobila ne boste mogli zakleniti, če:

 • so odprata katerakoli vrata,
 • je pametni ključ v kabini avtomobila,
 • je nastavljena alarmna naprava,
 • če je bil avtomobil zaklenjen s ključem,

V vseh teh primerih je gumb za zaklepanje onemogočen.

Ko uporabljate funkcijo zaklepanja, se prepričajte, da otroci, drugi potniki ali hišni ljubljenčki niso zaklenjeni v avtomobilu brez nadzora. Vsak od teh, ki ostane v vročem vozilu, lahko utrpi vročinski udar, dehidracijo ali hipotermijo, kar lahko povzroči smrt ali resne poškodbe. Toyota ne bo odgovorna za materialno izgubo, škodo ali nesreče, ko je to vozilo zaklenjeno. Uporabnik prevzema vsa tveganja in odgovornost za zaklepanje tega vozila.

Ko uporabljate funkcijo odklepanja, se zavedajte, da lahko to vodi do nepooblaščenega dostopa do tega vozila. Toyota ne bo odgovorna za materialno izgubo, škodo ali nesreče, ko je to vozilo odklenjeno. Uporabnik prevzema vsa tveganja in odgovornost od odklepanja tega vozila.
 

ZAZNAVANJE AVTOMOBILA

Odvisno od povezane avtomobilske naprave, s katero je opremljeno vaše vozilo Toyota, boste na preprost način lahko opazili svoje vozilo na polnem parkirišču. Uporabite funkcijo Car Spotter in varnostne luči se vklopijo na daljavo, da vam pomagajo locirati vaše vozilo. Varnostne luči se vključijo za 30 sekund. Po 30 sekundah jih lahko znova vklopite.